Body-Stress-Release-Voorhout-Bollenstreek

In 2000 hoorde ik voor het eerst over Body Stress Release, een intrigerende manuele behandeltechniek die alleen in Zuid-Afrika geleerd kon worden… Een jaar later kreeg ik mijn eerste behandelingen, omdat ik had gehoord dat Body Stress Release (BSR) een gunstig effect kon hebben op de scoliose in mijn wervelkolom, waarvan ik al sinds mijn tienerjaren last had. Ik reed er speciaal voor naar Apeldoorn, anderhalf uur rijden van waar ik woonde. En op de terugweg van de eerste behandeling wist ik het zeker: dit wil ik ook leren!

Het effect van de sessie was wonderlijk precies en diepgaand. En toch was de aanraking vriendelijk – in tegenstelling tot de andere manuele behandelmethodes die ik eerder had gehad. Een paar maanden later en een aantal behandelingen verder voelde mijn lijf veel soepeler, ik had geen last meer van spanningshoofdpijnen en ik had de indruk dat de scoliose minder was geworden.

Ik heb een aantal jaren BSR ondergaan, met gemiddelde tussenpozen van een à twee maanden en ik merkte dat ik opgebouwde spanning in periodes van stress steeds gemakkelijker losliet. Mijn lichaam herkende de aanrakingen en begon bij het begin van een behandeling al gelijk te juichen: hoera, ik mag weer!!

Intussen was er een aantal BSR-praktijken bij gekomen en ik hoefde nog maar naar Haarlem te rijden voor deze treats. De gedachte dat ik BSR wilde leren liet me niet los. Ik heb mijn practitioner verschillende keren gevraagd: kun je dit niet in Nederland gaan onderwijzen? Want naar Zuid-Afrika gaan was op dat moment geen optie met kleine kinderen en een man die tussen de 60 en 80 uur in de week maakte in zijn eigen bedrijf. Of toch, met een au-pair? Of… of… Alle plannen en luchtkastelen raakten wat op de achtergrond, en ik had intussen mijn eerste schreden op het pad van helende stem en klanken gezet – ook een heerlijke ontdekkingsreis, waarin ik veel van mijn passie kwijt kon, en kan!

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan… Het maakte een omweg, want eerst was het de beurt aan mijn man Paul. Hij had zijn bedrijf verkocht, en zocht een nieuwe invulling van zijn leven. Voor het eerst zou de BSR Academy in 2014 ook in Engeland van start gaan, en hij was erbij. Een fantastische ommezwaai was het voor hem, een nieuw leven als practitioner en het bleek voor hem geknipt. Bij zijn Graduation van de Academy in maart 2015 sprak ik met Gail Meggersee, een van de 2 ontwikkelaars van BSR, over mijn geschiedenis met BSR. Mijn wens om de opleiding alsnog te doen was ineens weer glashelder aanwezig.

Binnenkort is het zover: eind oktober vertrek ik voor bijna 5 maanden naar Engeland (met een ruime Kerstvakantie thuis in het midden 🙂 ). Mijn directe omgeving: de kliffen langs de zuidkust van Dorset, de glooiende heuvels vol steencirkels en andere heilige plaatsen, plus de geboortegrond van Thomas Hardy, inclusief een bos vol wilde paarden…

Vanaf medio maart 2018 kun je ook bij mij terecht in BSR Voorhout voor deze bijzonder effectieve en natuurlijke behandelingen! Ik kijk er naar uit!

Ik blijf deze maanden en daarna als vanouds concerten en stemworkshops geven. Tot eind oktober en vanaf half maart 2018 kun je ook weer terecht voor individuele klanksessies en massages. Astrologische coaching sessies geef ik op beperkte schaal via Skype.

De concerten gaan van november tot en met maart door in een iets gewijzigd schema: check de agenda voor de data!

bsr_logo_bsr_voorhout