Loading...
  naar de evenementenpagina 
voorwaarden voor deelname

Concerten en workshops

Klankontspanning – een heerlijk meditatief moment

(Bijna) elke 3e vrijdag van de maand een Body Soul Tuning Klankontspanning – meditatief concert
Begin je weekend met een klankreis met de heldere helende tonen van kristallen klankschalen, de diepe donkere resonantie van Tibetaanse schalen en kosmische klankbuizen, laat je meevoeren op je hartslag in de drumbeat, ontdek de natuur in klank, de oceaan, de regen en de aarde…
Laat je verrassen, laat je tot in je cellen raken, schud de week van je af en… kom ontspannen en opgeladen terug! Je kunt dit concert comfortabel zittend of liggend ondergaan.

Reacties van deelnemers: klik naar de pagina

concert

Workshops Fonoforese – therapeutisch werken met stemvorken

Deze workshops zijn geschikt voor therapeuten die de stemvorken in hun praktijk willen integreren maar ook voor wie ze in het dagelijks leven wil toepassen:

Basisworkshop Fonoforese. Op deze intensieve, leerzame en klankrijke dag behandelen we de beginselen van fonoforese en een aantal belangrijke frequenties van stemvorken die gelijk in de praktijk kunnen worden ervaren en geoefend. Als afsluiting wissel je een eenvoudige chakrabehandeling uit met je medecursisten. Een stemvork naar keuze en overzichtelijke reader zijn bij de prijs inbegrepen, waardoor je er na afronden van de workshop gelijk mee aan te slag kunt.

Workshop Fonoforese- Planeten-stemvorken: een waardevolle dag, waarop je nog veel meer leert over de planetenstemvorken en hun toepassing. Door de planetenopstelling die we doen is deze workshop ook een verrijking voor jezelf en je bewustwordingsproces.

Verdiepings- en oefendagen Fonoforese met steeds een speciaal onderwerp gekozen uit veel voorkomende praktijksituaties – zoals harmoniseren van (hoofd-)pijnklachten, omgaan met hooggevoeligheid, hormonale disbalans.

fonoforese bodysoultuning

Reacties van deelnemers:

‘Ik heb genoten van je workshop. Ik voel de trillingen nog naresoneren. De stemvork gebruik ik veel en ik heb er veel aan om tot rust te komen…’ (Annet)

‘…het was een mooie dag; ik voel me heel blij en geïnspireerd.
Ik heb al veel plezier gehad van de “meestervork”, kon gisteren na een drukke dag echt voelen dat het me in balans bracht.
Ook mijn hond was zeer geinteresseerd in dit nieuwe “huisraadje” en ging er helemaal voor staan…Wat eindeloos fascinerend is toch de wereld van klank. Dank je wel voor je fijne workshop en veel liefs voor jou’ (Marbo)

‘…nog helemaal diep onder de indruk van jouw workshop en de klanken v/d stemvorken. Het doet heel veel met me … Dankjewel Jeanine voor het ondersteunen van dit wonderbaarlijke proces.’ (Marianne)

‘Ik ben verkocht voor de planeet trillingen. “seeing is believing” zegt men wel, en in dit geval zeker geldig. Ik vond bv de wonderbaarlijke genezing van de enkel heel simpel en indrukwekkend. Bedankt nogmaals, voor de prettige, rustige manier waarop jij je ervaring en expertise deelt.’ (Marc)

‘…Prachtig hoe je werkt met de opstelling in de horoscoop en wat dat in combinatie met de stemvorken losmaakt en het inzicht dat hiermee gepaard gaat. Om vervolgens daarmee aan de slag te kunnen, tijdens het middagdeel, met de stemvorken. Aan de slag te gaan op alle niveaus, prachtig om te werken met de planeten, maar ook met de zwarte maan en maansknopen, de spirituele punten in de horoscoop.
Fysiek merkte ik, dat mijn al een jaar verstopt oor wat open ging, dat het slijm dat zich daar opgehoopt heeft, via de buis van Eustachius en neus los kwam. Nu is het oor wisselend meer en minder “open” en ga ik er verder mee aan de slag met behulp van de stemvorken.’ (Anna)

‘Ik heb nu twee workshop bij Jeanine gevolgd over fonoforese. Het waren twee heerlijke dagen waarin ik op een prettige manier kennis heb mogen maken met de fonoforese als therapievorm en met het gebruik en de toepassingsmogelijkheden van de stemvorken. In de workshop van 8 februari j.l. hebben we gewerkt met stemvorken die passen bij de planeten van de horoscoop. Het was een bijzondere ervaring om een planetenopstelling te doen met elkaar. Wonderlijk om te merken dat iedere deelneemster naar de plek werd getrokken die op dat moment van belang was in haar persoonlijke leven. De sfeer was heel ontspannen en open waardoor er veel gedeeld kon worden over ieders ervaringen Dat maakte het heel persoonlijk. Met dank aan de fijne begeleiding van Jeanine; positief, warm, heel natuurlijk en rustig. En de plek is ook top!’ (Catharina Tuijp, de Zeven Zwanen)

Klanktransformatie weekend

In samenwerking met Eline van Esch van praktijk Spirit Flute organiseren we elk jaar klank-transformatieweekenden op bijzondere, krachtige plekken in de natuur. Drie dagen ondergedompeld in de 4 elementen, eeuwenoude wijsheid, helende klanken en stilte op een prachtige, stille plek. Alle ruimte voor inkeer, maar ook voor passie, inzicht en transformatie.

Enkele reacties van onze workshopdeelnemers:

‘…Ronduit verwennen, de warmte, de geboden veiligheid, het werken met de klankschalen, fluit, trommels, het gebruik maken van adem en eigen klank. De warme ontmoeting met alle deelnemers. Het delen met elkaar en vooral het kwetsbaar mogen en kunnen zijn. Via mijn eigen stem heb ik uit een oerdiepte pijn en verdriet, dat vastzat mogen los klinken en daarmee kunnen loslaten. Hierdoor kwam er weer meer ruimte voor de volheid van het Leven. En het werkt nog steeds door, diep van binnen trilt het nog en kom ik tot inzichten. …’ (Anna)

‘Het klanktransformatieweekend betekende voor mij genieten, verbondenheid, innerlijke zuivering, loslaten, nieuwe inzichten, verdere verrijking, energetisering en verdieping.’ (Jeannette)

‘… Klankconcerten, meditaties, de sauna, yoga, ademoefeningen, de waterceremonie, gezellige maaltijden: het bracht ons dicht bij elkaar en ieder van ons in contact met vragen en aandachtspunten die diep in ons leefden. Ik ben met een andere, voor mij mooiere energie op zondag weer richting huis vertrokken en zal graag aanwezig zijn bij het volgende weekend…
Jeanine, Eline: jullie zijn 2 kanjers en wat vullen (en voelen) jullie elkaar prachtig aan.’ (Els)

klank transformatie weekend met Eline en Jeanine: Voice Tuning

Dagworkshop Voice Tuning

Wanneer heb jij voor het laatst vanuit je tenen geklonken? Of je hart laten spreken?
Zou je ook graag onbevangen je stem laten horen? Je zonder knikkende knieën voor een groep presenteren?
Of heb je de wens om op een gezondere manier met je lichaam om te gaan, te ontspannen, bewegen en je ademhaling te verdiepen?
Zou je willen leren om met de klank van je eigen stem bijvoorbeeld hoofdpijn te kunnen loslaten?

Als je de bijna oneindige, bevrijdende mogelijkheden van je stem wilt gaan ervaren dan is Voice Tuning voor jou.

Door verschillende omstandigheden ben je waarschijnlijk verleerd om je stem vanuit je kern te laten klinken – dit is overigens wat anders dan alleen maar ‘mooi’ zingen of ‘luid’ praten! Wanneer je je echte stem weer ontdekt, dan geeft dat een enorm gevoel van vrijheid. Voice Tuning is erop gericht om je weer af te stemmen op de eerlijke puurheid van de stem zoals toen we die na onze eerste ademteug lieten klinken…

Je hoeft hiervoor niet te kunnen zingen (al zul je ontdekken dat ook jij dit kunt)!

We focussen op het (terug)vinden van jouw unieke geluid.
De basis daarvoor is je lijf en je ademhaling: je stem kan pas vol naar buiten komen als je lichaam ontspannen is en je ademhaling vol en diep. Voice Tuning is dan ook volop beweging en ademhaling!
Geholpen door de groepsdynamiek, 1 op 1 oefeningen en de frequenties van een aantal instrumenten ga je verschillende lagen van je stem verkennen en laten klinken. Met alle positieve effecten van dien:

* Het helpt je ademhaling en daarmee je longen gezond te houden: dit geeft je extra energie.
* Het zorgt dat je lichaam ontspant en je beter aardt.
* Het versterkt je immuunsysteem.
* Het brengt vreugde en helderheid!

Daarnaast ontdekken we de stem bewust als helend instrument om mogelijke barrières, die je in de loop van je leven hebt opgebouwd, te doorbreken. Je leert de vibraties van je stem te richten op wat we fysiek of emotioneel in balans willen brengen.

Ervaringen van cursisten:

‘Ik heb de Inner Voice workshop gedaan bij Jeanine. Wat en prachtige ervaring!
Zo krachtig en zo mooi! Ik wist niet precies wat ik kon verwachten maar het heeft me meer gegeven dan waar ik op gehoopt had.
Ik voelde echt mijn kracht weer terugkomen en dacht ‘wat ben ik ook gek om mezelf steeds zo klein te maken.’
De combinatie van beweging en geluid is heel krachtig en helend. Zeker een aanrader.’ (Eva)

‘Jeanine geeft je het gevoel dat alles er mag zijn, waardoor je jezelf durft over te geven aan wat er in dat moment mag ontstaan. Ze voelt mee met wat er in de energie mag gaan gebeuren. …  Het thema dat ontstond was dat van de relatie, het hart en de verbinding met mezelf. We gingen samen klanken en tonen maken en daarna ontstond een opstelling via de stem. … Het gaf mij verdieping, terug te ontvangen wat bij mij hoorde en te luisteren wat mijn lichaam en innerlijke stem aangaf. Dank je wel en het lijkt me super om nog eens vaker te ervaren…’ (Sandra)

‘Ik was verrast door de rijkdom die deze workshop bood. In slechts vier uur werden zoveel stappen gezet om helderheid te krijgen over wat je innerlijke stem is en wat in jou je tegenhoudt om deze innerlijke stem naar buiten te brengen. De kracht en overtuiging waarmee Jeanine dit neerzet in combinatie met de rijke diversiteit aan oefeningen maakten het voor mij een pareltje om aan deel te nemen. Heel erg bedankt Jeanine!’ (Nathalie)

De dag klinkt nog zeker door. Ik ben er nog een soort stil van!
De Voice Tuning Workshop heeft me meer inzicht gegeven in mijn (innerlijke) stem en mijn hart. Zo bijzonder hoe je de veilige bedding hebt gegeven waardoor ik mijn meest gekwetste stukje, mijn stem, durfte te onderzoeken.  Ik weet nu hoe ik ruimte kan geven aan mijn innerlijke stem, haar serieus kan nemen.  Dat is op dit moment enorm waardevol voor mij. Dank je wel, Jeanine. Buiging voor jou en voor de andere lieve vrouwen in de workshop. (Pauline)

naar de evenementen-agenda

Andere mogelijkheden

Andere mogelijkheden die we vanuit Body Soul Tuning regelmatig aanbieden zijn:

  • concerten, meditaties, workshops, lezingen op locatie
  • bijdragen aan evenementen, vieringen, speciale gelegenheden, zoals verjaardagen, inwijdingen van huis, praktijkruimte.  Maar ook bijvoorbeeld voor een warm afscheid van een dierbare tijdens de begrafenis of crematieplechtigheid.
  • we denken graag mee om te zorgen dat elke gelegenheid zijn passende klankkleur krijgt.

Neem contact op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende prijsopgaaf.