Kristallen klankschalen

Kristal heeft een belangrijke eigenschap die ook in de computerindustrie wordt gebruikt: het is in staat frequenties op te nemen en stabiel door te geven.

Met de kristallen schalen kunnen we ook ze onze intenties (die energetische frequenties zijn) versterken. De van nature lichte en zuivere kwaliteit van de schalen wordt hoorbaar en voelbaar zodra ze tot klinken worden gebracht.

Ervaringen na een kristallen klankbad verschillen individueel, maar veel mensen voelen diepe rust, helderheid en fysiek welbevinden.

Een klanksessie met (kristallen) klankschalen kun je individueel ondergaan - of in een groep - zie agenda voor de eerstvolgende klankmeditatie of concert.

Andere instrumenten

Naast kristallen klankschalen gebruiken we metalen Tibetaanse schalen. Ze hebben een diepe resonante kwaliteit met veel boven- en ondertonen die op veel lagen tegelijk werken.

Ook maken we gebruik van speciaal gestemde planeten klankbuizen en klankstaafjes: de planeetfrequenties volgens Hans Cousto, frequenties waar we ook bij fonoforese veel mee werken.

Verder hebben we verschillende indianenfluiten, drums, ocean drum en regenstokken in ons instrumentarium die alle hun eigen sfeer en klankkwaliteit bijdragen.

De stem neemt een bijzondere plek in bij klankhealing. Ik laat mijn stem intuïtief klinken tijdens sessies en concerten, afgestemd op wat het moment mij ingeeft. Ook nodig ik de aanwezige(n) wel uit hun stem te verkennen en te laten klinken - in bijvoorbeeld een diepte massage met klank.