Loading...

Klankhealing

Helende en ontspannende klanken

Overal is trilling. De hoorbare vorm van trilling noemen we geluid. Wij kennen het effect dat muziek of andere klanken, zoals bijvoorbeeld fluitende vogeltjes, op ons gemoed heeft. Ook kent iedereen de sensatie van lage bastonen die in ons lijf vibreren.

Wanneer we geluidstrillingen met zuivere intentie richten gebeurt er nog meer. We kunnen helen met klank: energieblokkades doorbreken en tot het fysieke celniveau doordringen.  Zoals klankhealer Jonathan Goldman het omschrijft: frequentie + intentie = healing.

Alles bestaat uit trilling. De allerkleinste deeltjes die in de (kwantum) fysica benoemd worden zijn steeds in beweging. Het zijn golfbewegingen, frequenties.
Wanneer alles goed functioneert is er balans, zoals in een gezond mens.
Zodra er ergens een blokkade is, wordt de trillingsfrequentie verstoord. Dit kan zich in ons lichaam laten zien als ziekte, moeheid, niet lekker in ons vel zitten, enzovoort

Klankvibraties kunnen de frequenties herstellen door resonantie.*
Ons lijf en ons energielichaam gaan mee resoneren met harmonieuze trillingen. Alles stemt zich als het ware weer op elkaar af waardoor balans kan ontstaan en welbevinden op verschillende niveaus.

In mijn praktijk staan drie helende klankbronnen centraal:

kristallen klankschalen
stemvorken (fonoforese)
de stem (Voice Tuning)

* Resonantie is het verschijnsel dat iets wat trilt vibratie overbrengt op de omgeving. Dat gebeurt vooral dáár waar de frequentie herkend wordt: de zogenaamde eigen of ‘natuurlijke’ frequentie (herkenbaar in lage bastonen die je vooral onder in je lijf voelt, of subtieler: je stemming die verandert bij het horen van bepaalde muziek).