Loading...

Fonoforese

De helende kracht van stemvorken

Fonoforese of toonpunctuur is behandeling met geluidsfrequenties door middel van speciaal afgestemde stemvorken.
Deze behandelmethode krijgt steeds meer bekendheid. In onze praktijk hebben wij al ruim 10 jaar met ervaring fonoforese, met bijzonder positieve resultaten.

Uitgangspunt is het gegeven dat de makrokosmos (het zonnestelsel, het universum, enz.) en microkosmos (ons lichaam, onze cellen, moleculen en nog kleinere deeltjes) met elkaar in overeenstemming zijn, of horen te zijn… Wanneer onze microkosmos ‘ontstemd’ is, dan kunnen de stemvorken het lichaam via ‘entrainment'(meeresoneren met een frequentie die wordt aangeboden) weer in harmonie brengen.

Fonoforese-stemvorken zijn precisie instrumenten. Ze zijn elk afgestemd op een bepaalde frequentie, berekend aan de hand van het fysieke ritme van bijvoorbeeld de omloop van een planeet rond de Zon. Elke vork heeft daarmee zijn eigen harmoniserende trilling die doorwerkt tot in de cellen, organen en weefsels. Hiermee wordt het zelfherstellend vermogen van ons lichaam versterkt. De boventonen harmoniseren tegelijkertijd ons energiesysteem.

Vanwege de afstemming op planeetfrequenties zijn de stemvorken heel goed te gebruiken in combinatie met astrologie. Daarbij kijken we o.a. naar de geboortehoroscoop en daarop stemmen we de behandeling af.

De vorken worden rechtstreeks op je lichaam geplaatst, bij je oren of in je energieveld tot klinken gebracht. Je houdt je kleding aan tijdens een sessie en ligt comfortabel op een behandelbank.

Fonoforese kan als ondersteunende methode gebruikt worden bij diverse klachten.

Disclaimer: fonoforese is géén medische behandeling. Wij stellen ook geen diagnose! Consulteer altijd een arts voor medische vraagstukken en behandelingen. De praktijk laat zien dat fonoforese goed kan dienen als ondersteuning van (alternatieve) behandelingen.

fonoforese stemvork

Goede resultaten zagen wij in de praktijk onder andere met:

 • slecht of onrustig slapen (ook bij babies met slaapproblemen)
 • omgaan met hooggevoeligheid
 • hoofdpijn en migraine
 • (spier)pijn (al dan niet als gevolg van blessures)
 • spanningen, zowel fysiek als psychisch
 • rug-, nek- en schouderklachten
 • pijnlijke gewrichten
 • enkele neurologische aandoeningen
 • problemen met de spijsvertering
 • stemproblemen
 • aandoeningen aan de ademhaling
 • menstruatiepijn, overgangsklachten en andere hormonale klachten

Zelf ook aan de slag met deze bijzondere instrumenten?

Alle stemvorken die ik in mijn praktijk en tijdens workshops gebruik zijn bij mij ook per stuk of in sets verkrijgbaar. Zo kun je al met 1 of 2 stemvorken de behandeling thuis op een eenvoudige manier voortzetten.
Sets zoals chakraset, planeten, Pythagoras, solfeggio, oude beschavingen, ‘Mozes code’ zijn uit voorraad leverbaar.
Ter indicatie: per stuk € 28 en bv een chakraset (7 stuks) inclusief mooi houten doosje € 175.

Wil je zelf leren werken met deze bijzondere instrumenten?
Doe dan mee met één van de workshops Fonoforese in onze sfeervolle praktijkruimte in Voorhout. Al vele enthousiaste deelnemers kregen zo een uitgebreide basis in de achtergronden en werking van de stemvorken.
Op deze dagen leer je een eenvoudige (chakra)behandeling toepassen op jezelf en anderen.
Klik hier voor meer informatie en de eerstvolgende workshop.

Om je verder te verdiepen in de Planetenstemvorken of de Solfeggiostemvorken zijn er vervolgworkshops en praktijk verdiepingsdagen.
Check de kalender voor een overzicht van de workshops. Op uitnodiging geef ik ook workshops op locatie in Nederland en België.