Loading...

Kristallen klankschalen

en andere helende instrumenten

Body Soul Tuning, ofwel afstemmen van lichaam en ziel. Goed afgestemd zijn, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, het is in onze hectische wereld niet eenvoudig. Maar met de klanken van onze meditatieve instrumenten trilt spanning los, stemmen de hersenhelften zich weer op elkaar af en ervaren onze gasten al ruim tien jaar een verhoogd gevoel van welbevinden. Wat kun je verwachten?

Cherokee indianen spreken over kwartskristal als een van de grootste healers.
Kristallen klankschalen bestaan voor 99,8 % uit kwartskristal. Ze geven heldere boventoonrijke klanken die resoneren met de kristallijnen structuren in ons lichaam – botten, bloed, zelfs DNA en hersenen waardoor ze diep op ons inwerken. Het geluid verplaatst zich door ons lichaam, dat voor ruim 70 % uit water bestaat, nog sneller dan door de lucht!

Kristal heeft een belangrijke eigenschap die ook in de computerindustrie wordt gebruikt: het kan elektromagnetische straling opnemen, uitzenden en versterken. Wanneer wij met de kristallen schalen werken kunnen ze onze intenties versterken. De van nature lichte en zuivere kwaliteit van de schalen wordt hoorbaar en voelbaar zodra ze tot klinken worden gebracht.

Ervaringen na een kristallen klankbad verschillen individueel, maar veel mensen voelen diepe rust, helderheid en fysiek welbevinden.

Naast kristallen klankschalen gebruiken we ook Tibetaanse en Nepalese schalen, met volgens traditie zeven verschillende metalen. Ze hebben een diepe resonante kwaliteit met veel boven en ondertonen die op veel lagen tegelijk werken.

Ook maken we gebruik van speciaal gestemde planeten klankbuizen en klankstaafjes: de planeetfrequenties volgens Hans Cousto, frequenties waar we ook bij fonoforese veel mee werken.

De stem neemt een bijzondere plek in bij klankhealing. Ik laat mijn stem intuïtief klinken tijdens sessies en concerten, afgestemd op wat het moment mij aangeeft. Ook nodig ik de aanwezige(n) wel uit hun stem te verkennen en te laten klinken – in bijvoorbeeld een diepte massage met klank.

Verder hebben we verschillende indianenfluiten, drums, ocean drum en regenstokken in ons instrumentarium die alle hun eigen sfeer en klankkwaliteit bijdragen.

Een klanksessie met (kristallen) klankschalen kun je individueel ondergaan – of in een groep – zie de kalender voor de eerstvolgende klankmeditatie of concert.

Reacties van cliënten en deelnemers aan meditaties en concerten bij Body Soul Tuning

‘ik merkte niet meer dat ik aan het zingen was, er was alleen nog maar klank en een groot gevoel van dankbaarheid en liefde’
‘ik ervaar normaal nooit stilte in mijn hoofd, maar door de klanken van de schalen werd het echt stil van binnen’
‘een heerlijk gevoel, alles is veel lichter en ik kan het dagelijks leven weer beter aan’
‘enthousiasme en passie…..en zoveel prachtige klanken’
‘ik ben weer dichter bij mijn eigen kracht gekomen’
‘voedsel voor de ziel’
‘Ik ben erg onder de indruk van de kracht, liefde, zachtheid en zuiverheid waarop jij deze avond gegeven en begeleid hebt! Geeft heel veel vertrouwen en ruimte om te ervaren. Heel mooi en waardevol om mee te hebben mogen maken. Ik heb heerlijk geslapen vannacht … Je ziet me zeker terug! Wat een groep mooie mensen bij elkaar! Fantastisch.’
‘Zo fijn om te ervaren hoe je met heel veel respect en liefde de healings neerzette. Je hebt een prachtige energie en je bent krachtig en zeer deskundig tegelijk. … Je geeft echt alles’