Loading...
‘Jeanine geeft je het gevoel dat alles er mag zijn, waardoor je jezelf durft over te geven aan wat er in dat moment mag ontstaan…’
Sandra
‘Jeanine straalt rust en warmte uit. Ze heeft het talent om precies daar te zijn waar het nodig is, met de helende klank die op dat moment past…’
Rob
‘…wonderbaarlijke genezing dankzij de magische stemvorken van Jeanine. Kan het iedereen aanbevelen!’
Paula

Jeanine Weterings

‘Ik zing al zolang ik me herinner en heb een passie voor muziek. In 1998 verruilde ik mijn vakgebied van muziekwetenschap en -journalistiek voor een vervolg op mijn pad van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Toen ik in 2003 klankhealing ‘ontdekte’, was voor mij de cirkel rond: hierin vond ik een nieuwe invulling voor mijn werk met muziek. Na een aantal bijzondere klank-ervaringen ontstond mijn eigen methode in stemwerk – Voice Tuning – en klank. Daarbij maak ik gebruik van verschillende klankmedia, waaronder stemvorken en (kristallen) klankschalen. Sindsdien heb ik een aantal grote en kleine ‘wonderen’ zien gebeuren met klankfrequenties in mijn praktijk.

Mijn andere passie is astrologie, wat ik al ‘met de paplepel’ binnenkreeg. Later deed ik ook een opleiding bij Ishtar en volgde lessen en workshops bij diverse astrologen om mijn kennis en inzicht te verdiepen. Ik heb me gespecialiseerd in het werken met planetenstemvorken (fonoforese) in combinatie met astrologie.

Omdat ik merkte dat alles met elkaar samenhangt, verdiepte ik me verder in lichaams-, ademwerk en meditatie, Body Stress Release, klassieke homeopathie, bloesem remedies, voeding, iriscopie, systemisch werk (opstellingen), diverse energetische healingmethodes waaronder Reiki (master), Quantum Touch en Soul Body Fusion®. Zo ontstond een rijk palet aan mogelijkheden en inzicht in wat ons ondersteunt, wanneer we vitaal willen zijn en blijven op alle fronten.

Ik vind het fijn mij professioneel en therapeutisch steeds te blijven ontwikkelen. Zo behaalde ik de diploma’s voor Medische en Psychosociale Basiskennis volgens PLATO-eisen. Eerste helft 2020 hoop ik de opleiding tot E.E.N.® therapeut af te ronden, met als specialisatie de helende kracht van klankfrequenties. Dat maakt het vanaf 2020 mogelijk dat je ook behandelingen en consulten bij Body Soul Tuning bij veel zorgverzekeraars (deels) vanuit het aanvullende pakket vergoed krijgt.

Toen ik enkele jaren individuele behandelingen en meditatieve concerten gaf, kwamen er aanvragen voor workshops en lezingen. Met veel plezier heb ik daaraan gehoor gegeven. Inmiddels heb ik honderden cursisten mogen begeleiden bij hun ontdekkingsreis van klank en frequentie. Er ontstond een samenwerking met een aantal yogascholen waarin we met de mooie combinatie van yoga en klank werken.

Sinds 2015 is Body Soul Tuning gevestigd in een eigen studio in Voorhout, waarin zowel individuele als groepssessies plaatsvinden. Ook onze Body Stress Release praktijk is hier gehuisvest: samen met mijn man Paul help ik met deze milde en effectieve techniek het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer optimaal te functioneren. Meer over wat Body Stress Release voor lichaam en geest kan betekenen is te vinden op BSR Voorhout.

Voor mij gaat onze reis op aarde over streven naar innerlijke balans, vreugde en bewustzijn. Directe inspiratiebronnen in mijn persoonlijke ontwikkeling zijn onder andere de Australische schrijver Michael Roads en Amerikaans schrijfster en mystica Jonette Crowley. Ik faciliteerde voor beiden workshops en lezingen in ons land. In 2016 vertaalde ik Michaels boek Reiziger in het Multiversum (Stepping Between Realities), uitgegeven bij uitgeverij Hajefa. In maart 2019 volgde de vertaling van Van Illusie naar Verlichting. In 2020 voeg ik daaraan de Nederlandse versie van zijn laatste titel,  Entering the secret world of Nature aan toe.

Een speciaal plekje hebben voor mij enkele dierbare collega’s met wie ik graag samenwerk, in het bijzonder fluitiste Eline van Esch van praktijk Spirit Flute, met wie ik de klanktransformatie weekenden ontwikkelde. En Ine Boesten (Soul Body Fusion®) met wie ik workshops en avonden faciliteerde voor Jonette Crowley in Nederland.

Veiligheid, warmte en vertrouwen in jouw kwaliteiten en zelfhelend vermogen zijn voor mij sleutelwoorden. Ik kijk er naar uit jou en je unieke klank te ontmoeten. Ik wens je harmonie op je pad!

‘Klankhealing blijft voor mij een groot wonder en een kado voor iedereen die ermee in aanraking komt.
Ik kon altijd al geroerd zijn door muziek, maar ik zie steeds weer hoe we als mens ook letterlijk “tot in de ziel geraakt” kunnen worden door klank.
Als we zien hoe water reageert op verschillende tonen en ons realiseren dat we zelf voor ruim 70% uit water bestaan, kunnen we ons voorstellen hoe alles in ons door klanken in beweging wordt gezet.
Er gebeurt zoveel tijdens een klanksessie. Ieder mens is uniek en zal – elke keer weer – anders reageren op een “klankbad”, maar het effect is uiteindelijk dat we dichter bij onsZelf komen.’

Jeanine